Tuesday, 31 December 2013

Segmen Blogwalking November Disember By Kinah

Tuesday, December 31, 2013 53 Comments
Assalamualaikum semua..

Kali ni Kinah nak buat segmen lagi. Tapi kali ni segmen blogwalking pulak. Tujuannya Kinah buat masa ni kurang sikit tumpuan pada blog ni, so dengan cara ni takde la sunyi sangat blog ni. Kalau ada post pun tu auto publish je ^_^ Benefit ni bukan tuk kinah je, tapi untuk semua sambil tu bolehla naikkan trafik blog anda

Syarat-syaratnya mudah saja

  • Follow blog Kinah, dah follow tu abaikan saja
  • Klik sini 1 2 tunggu sampai habis loading baru X
  • Tampal banner atas di entri dan backlink ke blog sini
  • Tinggalkan link entri anda di komen
Kinah akan update bila Kinah ada masa. 
Segmen ini akan berakhir pada 31 Disember 2013


Monday, 30 December 2013

Sunday, 29 December 2013

Pernah Rasa Kecewa

Sunday, December 29, 2013 6 Comments
Assalamualaikum semua, rasa kecewa? Kecewa kerana putus cinta? Kecewa kerana perancangan tak menjadi? Kecewa tak dapat kerja yang dihajati? Semua orang pernah merasa kecewa, perkara normal dalam hidup ni, dah menjadi rencah dalam kehidupan. Asyik happy jer kadang kala perlu juga kita merasa kecewa. Kenapa kinah buat entri ni? Patah hati ke? Putus Cinta ke? Bukan kerana patah hati, putus cinta, ini cuma luahan hati sahaja. Bila kita merasa kecewa, janganlah putus asa. In sha Allah pasti ada yang lebih baik dan hikmah yang tersembunyi. Apa yang perlu kita lakukan ialah kita kena yakin pada Allah S.W.T, berdoa berusaha dan bertawakal je. 

Frustration quote #4

Saturday, 28 December 2013

Kalau Penyu Boleh Bercakap

Saturday, December 28, 2013 3 Comments

Cantiknya ciptaan Allah SW.T. Lihatlah penyu ni bergerak dengan bebas, tapi sedarkah kita semua bahawasanya spesies penyu sekarang ni kian terancam, orang pulak kutip telur untuk makan. Sedap ke makan telur penyu? Tak sanggup kinah nak makan telur penyu ni. Kesian tau. Daripada sekarangla kita kena jaga spesies ni kalau tidak generasi akan datang langsung tak kenal rupa penyu macam mana harap tengok gambar tak real. Cuba korang semua bayangkan jikalah penyu boleh bercakap, mesti diorang akan ucap terima kasih kerana lindungi mereka daripada anasir-anasir yang akan mengancam mereka. 

Without your help, the marines turtles might never swim freely in our ocean again. Klik sini untuk membantu hidupan marin ni :)


Goodbye 2013, Welcome 2014

Saturday, December 28, 2013 5 Comments

Assalamualaikum semua, lagi beberapa hari saja lagi kita akan masuk ke tahun baru 2014. Pejam celik pejam celik dah nak hujung tahun. Sekejap je masa berlalu. Azam tahun baru??? Hmmm azam yang lama pun tak tercapai lagi. Banyak kenangan dalam tahun 2013 ni, nak story kat sini memang panjang berjela. Kisah suka duka semua ada. Diharap kepada semua pada tahun baru yang akan tiba tak lama lagi, kita semua mempunyai semangat yang baru, kisah-kisah lama tu jadikan sejarah dalam hidup kita. 

Keep this word and save in your mind. ^_^


Wednesday, 25 December 2013

4 Petanda Anda Good Money Habit

Wednesday, December 25, 2013 7 Comments
Assalamualaikum semua....

Kali ni kinah nak share sikit sama ada korang ni Good Money Habit ataupun tidak.

Suka Mencatat
Individu Good Money Habit ni biasanya gemar mencatat setiap pergerakan keluar masuk duit mereka. Penting bagi mereka untuk mengetahui berapa banyak duitnya keluar masuk.
Ada Tabungan 
Seorang yang optimis mengenai soal masa depan, dan setidak-tidaknya mempunyai tiga tabungan.
Berhemah
Sentiasa menilai dan membuat perbandingan harga barang dan menyediakan senarai semak sebelum membuat sebarang urusan pembelian disamping itu, lebih suka menggunakan kaedah pembelian secara kad debit berbanding kad kredit.
Disiplin
Membuat pengagihan sejumlah wang untuk digunakan sewaktu kecemasan pada setiap bulan. Selain itu, tidak melengahkan untuk membuat pembayaran kredit wajib seperti bil-bil utiliti, ansuran kereta, rumah atau sebagainya mengikut tempoh yang ditetapkan.




Tuesday, 24 December 2013

Keywords Nuffnang Hari Ini

Tuesday, December 24, 2013 4 Comments

Assalamualaikum semua, ingat lagi entri kinah semalam? Ha kali ni entri kinah mengenai keywords di Nuffnang. Hmm apa pendapat korang semua??? Mungkin keywords kat Nuffnang ni related dengan entri kinah semalam kot, tapi tak sangka ye, ramai pulak yang hits entri cerita sex ni. Hmm entahla, bila kinah cerita hal ni pada tunang, geleng kepala dia, apa ke teruk sangat orang cari cerita sex dalam Love Is Simple ni, mentang-mentang nama blog ada LOve, Hello ini blog bebas daripada cerita yang mengarut tu, dalam blog ni kinah cerita pasai personal, dan Giveaway Segmen je, selain daripada tu memang Zero.... Ulang sekali lagi Zerooooo, Sape yang cari cerita tutttt kat sini sila ke blog lain ye. Harap Maklum


Monday, 23 December 2013

Cerita Sex Kinah??

Monday, December 23, 2013 11 Comments

Assalamualaikum semua, terkejut baca tajuk tu? Kinah lagi terkejut. Gila apa kinah bercerita benda mengarut ni, geram pun ada. Awatnya kinah ni ada rupa gila sex ke sampai orang duk mencari benda macamtu kat sini. Takde kerja lain dema ni mencari benda-benda gini. Setakat cerita sex tu takpe lagi, ni taip keywords cerita sex kinah, apa ni weh kinah takde buat benda tu sebelum nikah agak-agakla weh, orang yang macamni fikirannya cetek sangat, daripada korang cari benda gini lebih baik cari info-info yang berfaedah, ada manfaat ini nak merosakkan fikiran korang. Kalau dah nak sangat puasa je la.

Geram dengan orang macamni


Playboy Itu Suami Aku Akan Tamat Pada Minggu Ini

Monday, December 23, 2013 3 Comments
Assalamualaikum semua, pada minggu ni, slot Akasia iaitu Playboy Itu Suami Aku (PISA) di TV3 akan melabuhkan tirainya dan akan digantikan dengan The Wedding Breaker. Kinah baru je habis baca novel ni tau, adik kinah punya. Punya lama kinah cari kat kedai buku, pergi je habis sampai ada satu hari tu adik kinah beritahu dia ada beli novel tu, akhirnya dapat juga bacanya. Ceritanya boleh tahan juga, nak cerita lebih-lebih nanti tak best pulakkan. Korang tunggu je minggu depan ye hehehe.

Tak sabar rasanya nak tonton The Wedding Breaker versi drama. 


Sinopsis

"Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar " - Ariana Rose

Ariana Rose kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!

Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu, Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.

"What's so funny"
"Talking to me?"
"Nah... just talking to the lizard. See... there... we were talking just now. I know you won't be able to understand the lizard's language."

Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!

"I'm gonna miss you... I'd rather stay by your side. Always."
"Sayang kat abang rupa-rupanya ya?"
"Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too."

Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?

"Satu aje kesalahan awak, Arianna... Awak dah curi hati saya." - Tengku Adam Kamil 




Dapat CPUV Lagi La

Monday, December 23, 2013 7 Comments
Assalamualaikum semua, rasanya agak lama jugak kinah tak update ye. Semuanya kerana penyakit malas punya pasal. Sungguhpun kinah lama tak update, trafik pun tak sesak tapi ada jugak CPUV yang melekat kali ni. Alhamdulillah, masih diberi peluang oleh pihak Nuffnang dan advertiser.  Terima kasih juga pada yang sudi datang ke sini, maafla buat masa ni kinah tak boleh nak jejak balik sebab internet dah limit. In Sha Allah, dah ok nanti kinah datang ye.

Friday, 20 December 2013

Frozen Memang Best

Friday, December 20, 2013 14 Comments
Assalamualaikum semua, semalam kinah hang out dengan kakak sepupu ke AEON Station 18, saja kitorang jalan-jalan cuci mata kat situ. Selepas sampai kat sana kitorang lunch dulu di KFC. Bercerita, bersembang sakan kitorang jalan-jalan lagi hingga sampai ke panggung wayang. Rambang mata nak tengok movie mana, antara movie yang ditayangkan pada hari tu Frozen, The Hobbit dan Walking With Dinosour. Akhirnya kami decide nak tonton Frozen, masuk panggung wah penuhla, biasala dah cerita berunsurkan kartun tambah pulak tengah masih mood cuti sekolah memang ramai ibu bapa ambil peluang bawak anak-anak mereka. Cerita ni begitu sesuai ditonton oleh segenap lapisan masyarakat dengan tema kasih sayang antara adik-beradik  memang sesuai sangatla budak-budak nak tonton filem ni. Antara watak yang kinah rasa begitu menarik sekali ialah Sven seekor rusa dan Olaf orang salji yang dicipta oleh Puteri Elsa. Puteri Elsa telah disumpah, jadi puteri tersebut mempunyai kuasa untuk mengeluarkan salji. Puteri Elsa mempunyai seorang adik yang bernama Puteri Anna. Mereka tinggal berdua setelah kematian ibu bapa mereka. Apabila tiba hari pertabalan Puteri Elsa, berlaku satu kejadian apabila Puteri Anna meminta restu untuk berkahwin dengan Putera Hans yang baru dikenalinya, Puteri Elsa marah dan entah bagaimana Puteri Elsa tidak dapat mengawal kuasanya dan berlaku salji di Andeline dan Puteri Elsa melarikan diri keGunung Utara. Puteri Anna yang rasa bersalah menjejak kekandanya di Gunung Utara dengan pertolongan Kristoff dan Sven. Nak tau bagaimana kisah pengembaraan Puteri Anna dan Kristoff bolehla pergi menonton.

Thursday, 19 December 2013

Simple Kpop Giveaway by NNabilahZ

Thursday, December 19, 2013 5 Comments

Assalamualaikum

Klik banner untuk join

Are you a VIP? Let's join this giveaway! 
Giveaway ini dianjurkan oleh Nur Nabilah. Hadiahnya ialah Big Bang Mini Photo. Tiga orang pemenang dicari. Dua orang pemenang yang dipilih melalui random.org , setiap seorangnya akan mendapat dua keping Big Bang Mini Photo. Seorang top referral akan mendapat tiga keping Big Bang Mini Photo. Jom join! :)

Suka Jaga Tepi Kain Orang

Thursday, December 19, 2013 7 Comments

Assalamualaikum semua, agak lama kinah tak update blog, Mana taknya, keadaan internet tak mengizinkan. Hari ni kinah nak cerita sikit mengenai orang yang suka jaga tepi kain orang. Siapa yang setuju dengan tajuk ni? Siapa yang suka jaga tepi kain orang sila terasa ye, 

Kinah sebenarnya malas nak cerita mengenai hal ni, tapi bila dah orang suka sangat nak jaga kain kinah sampai kain sendiri tak terjaga, ini yang membuatkan kinah nak post entri ni. Apa yang kita buat, semua orang nak amik tahu, rasa macam tak ada privasi. Itu sebabnya kinah malas nak bukak facebook lately, ada je yang menyibuk nak tahu pasal kita, ada je yang stalker Facebook kita, tolonglah janganlah kacau privasi kinah, itu wall kinah, nak ambil tahu tak kisahla, tapi bila dah lagak ala-ala mamarazi dan paparazi???? Please behave yourself, apa yang korang buat selama ni kinah tak pernah tak ambil port pun yang penting kinah tak menduakan Allah S.W.T. Macam-macam hal la orang sekarang ni





Sunday, 15 December 2013

Nuffnang Kinah Jadi Non Gliterrati

Sunday, December 15, 2013 11 Comments
Sedih sangat bila status kinah dah bertukar, sedihnya tak dapat digambarkan bila tengok kat Nufffnang selalu warna kuning sekarang jadi colour ijau, huwaaa apakah salahku wahai nuffnang. Bila jadi macamtu kinah dengan muka geramnya menghantar tiket pada nuffnang untuk mengetahui apasal status kinah bertukar nak tau apa yang kinah hantar dekat nuffnang?


Alhamdulillah, sekarang ni kinah punya status dah gliterrati. Kalau korang rajin hantar tiket pada Nuffnang In sha Allah, diorang akan ambil perhatian dengan masalah korang. 



Thursday, 12 December 2013

Menang GivEaway By Hanis Masturina

Thursday, December 12, 2013 12 Comments
Assalamualaikum semua, lama tak update sebab line internet dah sampai koutanya. Ni pun try and error je ni. Alhamdulilllah, hari ni rezeki kinah lagi, kinah menang giveaway tau. Nak tau menang apa? Kinah menang novel Semester Satu, Kinah dah senda detail kat sponsor tunggu sponsor reply je la. Happy sangat-sangat.  Oh ye tadi abg posmen datang tau, hantar hadiah jauh dari Sabah Bha, nak tau hadiah apa, hadiah satu broch Diy, sweet cute gitu. 

Monday, 9 December 2013

Desas Desus Kenaikan Kadar Tol

Monday, December 09, 2013 6 Comments

Assalamualaikum semua, tadi kinah belek-belek akhbar kosmo. Ada desas-desus kenaikan kadar tol. Aduhai semua nak naik, tarif eletrik pun dengar cerita nak naik semua naik apa yang turunnya???  Alasan kenaikan adalah untuk perkembangan ekonomi Negara, tapi sedar tak ada insan lain yang begitu  bimbang akan hal ni, kenaikan semua barang, tarif akan meningkatkan lagi kos sara hidup terutama bagi mereka yang tinggal di bandar. Gaji sebanyak mana pun bila ditolak, tambah bahagi darab semua masih tidak dapat menampung kos sara hidup yang semakin meningkat.

 
Macam-macam hal la sekarang. Pening-pening

Dapat RM75 Dari Reddelima

Monday, December 09, 2013 24 Comments
Assalamualaikum semua, syukur sangat-sangat rasanya haritu pihak Reddelima contact kinah beritahu kinah sepatutnya tulis 3 artikel kemudian diorang akan bayar sebanyak RM25 untuk satu artikel, kiranya diorang akan bayar sebanyak RM75 kepada satu laman web tu, oleh sebab tiada feedback daripada admin page tersebut, pihak Reddelima buat keputusan untuk bank in je duit tu pada kinah. Rezeki tergolek alhamdulillah. Kinah baru je berkira-kira nak save duit tu, adik kinah pulak ajak hang out pulak. Hmm ok gak tu bolehla beli barang yang dah nak habis tu heheheh...

Ha tengok gambar tu betapa gembiranya dia dapat shopping, begitu jugak kinah hehhe. Excited nak keluar ni, ececece macam nak keluar dengan encik abang pulak. Keluar dengan encik abang pun oraitt jugak dia pun suka shopping-shopping ni hehheeh. Kalau ada diskaun lagi best, kalau ada year end sale lagi syokkkkkkk
Cepat-cepat list nak beli ape nanti yer hmmmmmm

Sunday, 8 December 2013

Promote Photographer (Yoplensor Yop)

Sunday, December 08, 2013 21 Comments
Assalamuaalaikum semua....

Kali ni kinah nak share pada semua beberapa gambar yang diambil oleh jurufoto iaitu Yoplensor Yop ni. Lagipun sekarang ni dah hujung tahun, for sure bride to be ambil kesempatan untuk mengadakan hari bahagia mereka tak kira majlis pertunangan atau perkahwinan terutama pada musim cuti sekolah tak lama lagi. Jom cuci mata dulu tengok gambar-gambar yang diambil. Harganya pun boleh tawar menawar dengan photographer tersebut BERGANTUNG KEPADA LOKASI ANDA.

yoplensor yop


Tutorial Guna Template Btemplates

Sunday, December 08, 2013 8 Comments
Assalamualaikum semua, korang semua dah tengokkan template kinah yang baru nikan, nampak lebih simple dan agak tersusun. Kinah ambil template ni daripada Btemplates. Free je tak payah bayar pun. Pilihan pun banyak. Mesti korang akan rambang mata tau. 


Haa bila korang click je link yang kinah bagi secara automatik akan keluar gambar seperti di atas.

Ok!!!! Dah pilih template yang berkenan di hati? Kinah nak tunjuk cara macam mana nak upload template tu. Sebelum tu make sure korang semua ada perisian Winrar Zip. Tak ada perisian tu? Korang leh download kat sini

Dah download winrar kan, ok bolehla download template pilihan hati korang tu.

Ikut step by step ye.

1. Klik template pilihan hati, korang akan nampak seperti dibawah
(Contoh je ni)

2. Nampak tak button download? Haaa tekan button download, secara automatik dia akan download. Pastu bila dah download pergi cek folder download.

3. Dah jumpa? ok right click winrar tu dan ambil extract here, sekejap je tu, akan keluar folder baru.
4. Sekarang ni kita nak upload template tu pada blog, dashboard > template >Back up/ restore

Sebelum tu download full template tu, takot jadi apa-apa dekat blog korang, susah nanti. Dah download ambil choose file, kemudian pergi folder yang korang simpan template yg dah di extract tu dan korang akan nampak dua item ni

Ambil yang bahagian bawah tu, dan tekan upload tunggu beberapa minit dan keluar la template yang baru.  Bila dah sampai sini, korang kena main-main dengan kod la untuk adjust balik blog korang. Selamat Mencuba. Tak faham?? Leave a comment ye ^_^

Semoga Berjaya :)





Review Blog: Aina Zairulnizam

Sunday, December 08, 2013 0 Comments
Assalamualaikum semua, kali ni kinah nak review blog Aina pulak. Nama Aina Zairulnizam diberi, beliau merupakan pelajar PMR tahun ni. semoga dapat keputusan yang terbaik ye dik. Aina ni juga ada membuka tempahan edit blog, haaaa pada sesiapa yang tengah mencari someone untuk edit blog cubala terjah beliau harga pun berpatutan. Blog adik Aina ni cantik gak tau dengan header yang simple dan kemas.


Selain membuka tempahan edit blog, beliau juga aktif join segmen dan Giveaway so pada sesiapa yang rajin join segmen Ga tu boleh tag adik Aina hehehe. 

Cemburu Sinonim Dengan Wanita

Sunday, December 08, 2013 6 Comments
Assalamualaikum semua, cemburu?? Siapa yang bergelar wanita mesti pernah merasa apa itu cemburu. Kalau tak cemburu tu, mungkin hatinya keras sikit. Kinah cemburu? Memang cemburu, tapi biarlah kena pada tempatnya. Kadang-kadang bila dia bercerita mengenai perempuan kadang-kadang terusik jugak. Dah hati perempuan ni lembut, memang cepatla terasanya. Bila dia dengar kita balas ooo, yeke, xpela, haaa automatik dapat kesan something wrong pada kite dan cepat-cepat dia mintak maaf. Bukan niat nak guriskan hati kite pun. Pada kaum lelaki janganlah buat wanita anda cemburu hingga satu masa tahap cemburunya akan sampai ke tahap perang huhuhu.


Cemburu, cemburu jugak, jangan sampai satu masa nanti dia dah bosan dengan kita and say goodbye, masa tu nangis keluar air mata darah pun dah tak guna huhuhu. So kawallah cemburu anda tu ye

Follower Sudah 555

Sunday, December 08, 2013 12 Comments
Assalamualaikum semua, hmmm pejam celik pejam celik dah masuk bulan Disember kejap je masa berlalu. Hmm alhamdulillah hampir beberapa bulan kinah aktif berblog follower kinah dah 555, cepat betul . Namun begitu kinah ni takla sehebat blogger-blogger otai yanng follower mereka dah beribu riban, kinah ni masih newbie lagi, masih banyak yang perlu dipelajari tentang selok belok dunia blog ni. 

Kadang-kadang ada juga yang tinggalkan jejak di cbox, jemput ke blog saya dan follow, saya akan follow semula, semua tu tak salah. Ada sesetengah blogger yang tak berapa gemar dengan term u follow i follow. Bagi mereka, biar kita follow dengan hati yang rela, dan ikhlas sebab kandungan blog tersebut agak menarik bagi mereka. Bagi kinah, jangan terlalu taksub dengan follower ni, biar mereka follow kita dengan ikhlas bukan dengan cara terpaksa. Apa yang kinah tulis ni cuma sekadar pendapat kinah je. Lain orang lain pendapatnya.


Oleh itu, jika nak ramai yang follow blog kita, kita mantapkan lagi isi dan kandungan blog. Masa tu mesti berkoyan-koyan follower kita hehehe kannnnnnnn. 

Kepada semua follower kinah terima kasih sudi follow, singgah dan tinggalakn komen pada blog yang tak seberapa ni. Thank you so much to all of you.....


December Giveaway by Fatin Diana

Sunday, December 08, 2013 13 Comments



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ♥ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.
December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.

Saturday, 7 December 2013

Kenangan Masa Lalu

Saturday, December 07, 2013 6 Comments

Assalamualaikum, sapa pernah main patung kertas ni dulu? Kinah dulu banyak jugak koleksi, masa tu tengah gila main patung ni, tambah pulak adik kinah yang nombor dua pun tengah kemaruk dengan mainan ni sampaikan dia ada box sendiri untuk mainan dia ni hehehhe. Tapi budak sekarang ni main lagi ke mainan ni ye? Kalau ada pun dua tiga kerat je kot, mana taknya sekarang ni ada lagi mainan lebih canggih daripada ni macam PSP, PS2, PS4, hmm makin rosakla mata budak-budak ni.

Dua kotak ni memang famous dulu, kinah suka biskut coklatnya, sedap. Dulu suka sangat beli dua kotak ni, mintak mak, arwah opah belikan.

Haaa power rangers, ini salah satu rancangan kegemaran kinah dengan adik-adik. Disebabkan kami empat beradik, kami siap cop nak warna power rangers ape. Kinah dapat wana pink, ala2 girl gitu hehehehe. Power Rangers kan banyak series, antaranya mighty morphans, galaxy, space, light speed rescue macam-macam lagila.

Yeay teletubbies, comei sangat mereka-mereka ni. Ni pun kinah dengan adik-adik berebut nak wana ape, last-last dapat wana ungu. Antara dialog yang masih kinah ingat lagi sampai sekarang,"time to teletubbies bye bye". Comei kan ^_^

Keluang Man and Tiong Man, memang layan. Kinah suka dengar Inspektor Shahab cakap hehhehhe


Kampung boy, Mat dan adiknya Ana serta Bo, cerita berlatarbelakangkan kampung. Best, orang pekan yang tak pernah rasa duduk kampung try tengok kartun ni memang layan. Sampai sekarang cerita ni masih ada tayangkan kat Astro :) 

loading...

Total Pageviews