Monday, 21 July 2014

Kad Raya


Assalamualaikum semua,

Sana sini orang post mengenai kad raya. Hmm aiyak sudah lama tak dapat kad raya dari kawan-kawan. Semua menyepi je sejak diorang ni dah berumah tangga. Cerita pasai kad raya, kad raya sekarang masih lagi hidup meskipun zaman sekarang dah mula canggih semua di hujung jari jer. Kad raya digital pun dah ada sekarang ni. Ada sesiapa yang sudi nak bagi kad raya pada kinah :P




Saturday, 19 July 2014

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com



Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Pesawat MH17 Terhempas Di Ukraine


Assalamualaikum semua

Masih belum mengetahui lagi status MH370, kini dunia dikejutkan dengan berita pesawat Mas yang terhempas di Ukraine. Dikatakan pesawat itu telah ditembak dengan peluru berpandu. Sama ada betul atau tidak entahla. Dahla nak menjelang Syawal dan kebanyakan penumpang hendak pulang beraya yang tak lama lagi. Harap kepada semua keluarga penumpang MH17 bersabar dan tabah menghadapi dugaan ni.






Tuesday, 15 July 2014

Kembali Aktif

Assalamualaikum semua...

Ya Allah lama sangat blog ni tak update. Kalau realitinya agaknya dah bersawang bagai fuhhhh. Alhamdulillah hari ni masih diberi peluang untuk berada di muka bumi ini. Salam Ramadhan kepada semua walaupun dah agak lewat nak ucapkan. Kinah tak sempat nak update blog, balik kerja je penyakit malas semua datang. Hari ni baru berkesempatan nak update. Oh ye setelah bekerja selama lebih kurang enam bulan di company ni akhirnya kinah dapat tempat sendiri, pc sendiri. Alhamdulillah. Kinah sekarang ni pikul tugasan berat, kena cover sektor Kampar, mengemaskini maklumat operasi bas mengikut laluan. Penat tu memang penat tapi nak buat macam mana dah kerja. 

Pejam celik kita dah berada di pertengahan bulan Ramadhan sekejap je kan, jangan lupa doakan keselamatan dan kesejahteraan saudara kita di Gaza. Tambah pula berada di dalam bulan puasa ni banyak dugaan terpaksa mereka hadapi.

© Love Is Simple
Maira Gall